Over ons

Lekker Thuis Oud Worden

In 2015 zijn Nick van Vulpen en Anita Kollen het bedrijf “Lekker Thuis Oud Worden” gestart. Door een klant werd de vraag gesteld of het bedrijf een oplossing bood om veilig te koken zodat  “vlam in de pan” uitgesloten kon worden. Haar man dementeert licht en zij durfde haar man niet meer alleen thuis te laten. De passie van haar man is koken, maar hij begon steeds vaker te vergeten dat er nog een pan op het vuur stond. Er bleek echter geen deugdelijke oplossing voor dit probleem te bestaan en zo ontstond de uitdaging om deze te ontwikkelen.

Oplossing zoeken voor vlam in de pan..

“Het was echt aan de keukentafel dingen uitzoeken, samenstellen en proberen. Uiteindelijk zijn mijn pogingen geslaagd en hebben we nu een vernuftig apparaat welke het gebruik van het fornuis een stuk veiliger maakt voor iedereen.

Werking van het systeem

Het systeem werkt als volgt: als er een pan staat droog te koken dan ontstaat er uiteindelijk veel rookontwikkeling. Deze rook wordt door de slim gemaakte rookmelder gesignaleerd en gaat alarmeren, net als elke rookmelder. Alleen déze rookmelder voorkomt dat er brand kan ontstaan doordat hij direct een signaal naar de schakelkast van het fornuis zendt en deze schakelkast zorgt ervoor dat een gasafsluiter het gas van de kookplaat afsluit. Bij koken op alle vormen van elektra wordt de elektriciteit van de kookplaat afgehaald. Dus of men nu kookt op gas of elektra, er kan nooit meer vlam in de pan ontstaan.

Veiligheid en testen bij “Thales” en “Normatic Electrical Safety” 

“Nu hadden we een systeem en hoe dan verder?” Als je een systeem wilt aanbieden dan moet wel alles 100% veilig zijn. De gekozen onderdelen zijn van de allerbeste kwaliteit. De kookbeveiliger van Vulkon heeft alle testen bij “Thales en Normatic Electrical Safety” doorstaan en daarmee de beoogde “CE” normering en een Declaration of Conformity ontvangen. Alles is 100% veilig en gecertificeerd !

Eerste grote opdracht komt van Bouwinvest

De eerste grote opdracht werd vrij snel verzilverd. “Bouwinvest” lees “pensioenfonds van de bouwnijverheid” heeft veel vastgoed en zorgt goed voor haar bewoners. Er werden in Leidschendam 168 keukens in seniorencomplexen gerenoveerd. Deze werden allemaal voorzien van een “Vulkon Kookbeveiliger”. De mensen mochten zelfs aangeven of ze wilden koken op gas of op elektra.”  Op dit moment heeft Bouwinvest aangegeven bij alle renovaties en nieuwbouw, de Vulkon Kookbeveiligers op te nemen in de technische installatie.

Particulieren..

Inmiddels maken veel particulieren gebruik van de Vulkon kookbeveiliger. We worden vaak gebeld door kinderen van een ouder die vergeetachtig of licht dementerend begint te worden. Zij maken zich zorgen over de veiligheid van hun ouder en zijn blij een oplossing te hebben gevonden voor de vergeten pan op het stel.

Iedereen weet ons te vinden..

Binnen korte tijd kwam er interesse uit vele verschillende hoeken.

  • Verenigingen Van Eigenaren (VVE’s). “Het risico dat één van de bewoners zijn of haar pannetje vergeet, brengt alle overige bewoners ook in gevaar.”
  • De verzekeraars; “Wij voorkomen liever dan genezen. Er is zoveel bijkomend leed bij brand”. 
  • De mantelzorgers; “Het is soms angstig om een bewoner te verlaten die toch nog zelf wil koken maar waarvan we weten dat ze vergeetachtiger worden”.
  • Ondertussen weten keukenbedrijven, woning coöperaties, studentenhuizen maar ook gezinnen zoals u en ik de weg naar onze kookbeveiliger te vinden.

Stuur ons een bericht


Ik wil bestellen Ik wil meer informatie