Vernuftige Nederlandse Techniek

De Vulkon Kookbeveiliger bestaat uit een uniek stukje techniek, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland, welke een rookdetectie kan omzetten naar het afsluiten van de gastoevoer  of de elektra (voor halogeen, inductie of keramisch) van uw kooktoestel.

Hoe werkt de Vulkon kookbeveiliger?

De rookmelder is voorzien van een zender die een signaal stuurt naar een ontvanger zodra de rookmelder rook detecteert.

Deze zender en ontvanger werken op een eigen unieke frequentie, dat wil zeggen dat ze niet per ongeluk kunnen reageren op afstandsbedieningen, telefoons, wifi, of andere op afstand bedienbare apparaten. Deze unieke frequentie zorgt er voor dat alleen het gas of elektra van de kookplaat wordt afgesloten in de woning waar de rookmelder afgaat, dus niet bij buren of andere kookbeveiligers in bijvoorbeeld een wooncomplex.

De Vulkon Kookbeveiliger is uitvoerig getest en gekeurd door Thales en Normatic wat geresulteerd heeft in een CE normering, ondersteund door een Declaration of Conformity.

De rookmelder en de zender zijn beide voorzien van een lithium accu zodat ze 10 jaar meegaan zonder dat u batterijen hoeft te vervangen. Tevens is de rookmelder voorzien van stofcompensatie welke ervoor zorgt dat “valse meldingen” nagenoeg onmogelijk zijn.

De rookmelder is “uit te lezen” en verschaft informatie over het aantal daadwerkelijke alarmeringen, aantal keer dat de kookbeveiliger getest is ( minimaal 1 x per maand wordt aanbevolen), hoe vaak hij van zijn grondplaat is gehaald en de status van batterij.

Zodra de rookmelder rook detecteert hoort u een luid alarmsignaal en tegelijkertijd wordt er een signaal gestuurd naar de ontvanger welke een gasafsluiter activeert en het gas direct afsluit van de kookplaat. (dit heeft geen invloed op andere gasverbruikers zoals verwarming of warm water)

Bij kookplaten op elektra wordt alléén de stroomtoevoer van de kookplaat afgesloten.

De gas- of elektratoevoer naar de kookplaat blijft net zo lang afgesloten totdat de reset knop (rode oplichtende drukknop) op de schakelkast wordt ingedrukt (dus ook al stopt de rookmelder met alarmeren, dan blijft de gas-/stroomtoevoer afgesloten).

Als de Vulkon Kookbeveiliger bij u of één van uw naasten is geïnstalleerd zal er geen enkel gevaar ontstaan als men per ongeluk vergeet de kookplaat uit te zetten!

vulkon team

Interessant artikel? Deel het!

Ik wil bestellen Ik wil meer informatie