Thuiskoken is een blijvende trend, ook na de coronaperiode

Nederland is massaal aan de kook in de coronaquarantaine. Het coronavirus heeft in 2020 voor veel opschudding gezorgd. ‘Veilig thuis zijn en veilig koken’, daar draait het tegenwoordig om. Beperkt of helemaal geen uitstapjes meer naar cafés en restaurants, dat is het nieuwe normaal.  ”Heel Holland bakt” is daarom ook niet voor niets een veelbesproken fenomeen van de laatste tijd.

Enkele trends die ontstaan zijn

 • De winkelmarkt is hard geraakt
  Corona heeft grote verschillen tussen en binnen diverse sectoren veroorzaakt. Zo is de winkelmarkt één van de grootste markten die geraakt is. In het bijzonder de non-food en horecabranches. Ondernemers zagen veel omzet wegvallen herstel laat nog op zich wachten.
 • Een blijvende interesse van consumenten in producten die net buiten de standaardcategorie vallen
  We zien dat mensen altijd zoeken naar nieuwe, innoverende producten. Niet uiteten kunnen gaan heeft ervoor gezorgd, dat mensen zich richten op wat ze kunnen ontdekken in hun eigen keuken.
 • Kleur, kleur en nog eens kleur
  Het comfort vinden in je eigen huis, dat is waar het in 2020 om heeft gedraaid. Daarbij komt ook het interieur om de hoek kijken. Dit zal voorlopig zo blijven. Mensen willen het onheil achter zich laten en de zorgen van zich afwerpen. Kleur is daar een prachtige uitkomst voor, dit staat namelijk voor energie. We gaan ons weer richten op fijne ervaringen en daar past een breed scala aan kleuren bij.

vulkon-kleur-interieur-trend-koken

 • Thuiskoken is een trend die blijft
  Er is vertrouwen in koken opgebouwd! Veel mensen hebben ondervonden dat ze tóch een stuk beter kunnen koken dan zij dachten. Het is een positief punt dat opduikt tijdens de pandemie. Zo is het betaalbaarder en vaak ook gezonder om thuis te koken. Ook voor veel ouderen is dit het geval. Helaas gaat er tijdens of na het koken weleens iets mis. Denkt u hierbij aan vergeten pannen die die op de kookplaat of op het fornuis blijven staan. Dit levert gevaarlijke situaties op. Veilig koken en brandpreventie is daarom nóg belangrijker geworden voor deze groep mensen.

Vulkon-kookbeveiliger-corona

Koken met een Vulkon Kookbeveiliger

Vulkon Kookbeveiligers heeft voor het koken een Kookbeveiliger ontwikkeld die voorkomt dat de vlam in de pan kan slaan. Deze gepatenteerde beveiliger is van een CE-normering voorzien en voorkomt psychische, fysieke en materiële schade. Voor meer informatie of een offerte aanvraag kunt u ons altijd bereiken. Neem contact met ons op en ervaar het gemak van de juiste Kookbeveiliger.

Vulkon-veilig-koken-kookbeveiliger

Interessant artikel? Deel het!

Ik wil bestellen Ik wil meer informatie