Veilig koken? Dat doe je met de Vulkon kookbeveiliger

In Nederland komen er jaarlijks tal van woningbranden voor. Vaak ontstaan deze in de keuken. Daarom is het o zo belangrijk dat je zorgt voor een veilige keuken. Dit is met name belangrijk voor ouderen die last hebben van dementie. Het kan zijn dat ouderen om je heen vaak vergeten dat het vuur in de keuken nog aan staat. Dit kan voor rookontwikkeling zorgen. Onze kookbeveiliger kan daar hulp bij bieden. Deze zorgt er voor dat in het geval van rookontwikkeling er per direct een signaal naar de schakelkast wordt gestuurd welke de gasafsluiter activeert en dus het gas van de kookplaat afsluit. Of je nou kookt op gas, elektra, inductie of op halogeen, voor iedere kook situatie hebben wij een geschikte kookbeveiliger.

Zorgeloos en veilig koken

De meeste ouderen willen zo langs mogelijk veilig thuis blijven wonen. Het is belangrijk om in de gaten te houden wat je naaste nog kan en waar hij of zij misschien hulp bij nodig heeft. Ga na of je naaste nog weet hoe alle keukenapparatuur werkt. Wanneer men daar moeite mee heeft is het goed om na te denken over manieren om de keuken veiliger te maken. Met de Vulkon kookbeveiliger zorg je ervoor dat je je in principe geen zorgen hoeft te maken over de kookplaat. Benieuwd naar meer tips om zorgeloos en veilig te koken? Lees onze blog over tips voor koken met dementie. Wanneer je kiest voor onze kookbeveiliger zal een erkende installateur de complete installatie regelen en ervoor zorgen dat je naaste in de toekomst zorgeloos kan blijven koken!

Niet alleen voor ouderen

Wat je achtergrond ook is, voor iedereen kan de Vulkon kookbeveiliger hulp bieden. Onze kookbeveiliger wordt namelijk niet alleen gebruikt door ouderen maar ook door gezinnen en in studentenhuizen. Het kan voorkomen dat je zomaar door je kinderen wordt afgeleid of dat in een studentenhuis de frituurpan op de kookplaat niet wordt uitgezet na het uitgaan. Daarnaast wordt de Vulkon Kookbeveiliger ook geplaatst op verzoek van bijvoorbeeld een gemeente, zorginstelling, woningcorporatie, RIBW. Ben je geïnteresseerd naar de mogelijkheden? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons op nemen voor meer informatie.

veilig koken

Interessant artikel? Deel het!

Ik wil bestellen Ik wil meer informatie