Nooit meer vlam in de pan.

Gaskookbeveiliger genoemd in kamerbrief

Minister Blok, toenmalig minister van Wonen en Rijksdienst, heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over maatregelen die ouderen beter beschermen tegen brand in de thuissituatie. In zijn brief naar de kamer, wordt de Vulkon Gaskookbeveiliger genoemd als oplossing om veilig te blijven koken.

Het kabinet is al een tijd op de hoogte van de problematiek rondom brandveiligheid van woningen voor ouderen en gaat dit behandelen in de 2e kamer.
Uit onderzoek blijkt dat in in Nederland gemiddeld 32 slachtoffers per jaar bij een onopzettelijke fatale woningbrand overlijden. Gemiddeld zijn 14 van deze slachtoffers 65 jaar of ouder. De grootste risico’s voor het onstaan van een woningbrand bij ouderen zijn koken in combinatie met fysieke en mentale beperkingen. Onderzoekers verwachten dat mij een ongewijzigd kabinetsbeleid, het aantal ouderen dat overlijdt aan de gevolgen van een woningbrandt zal toenemen.

De kamerbrief van minister Blok meldt dat er diverse ontwikkelingen en initiatieven op het gebied van woningaanpassingen gaande zijn om de brandveiligheid van een woning te verhogen. Er wordt brandveilig meubilair, een wasemkapsprinkler, maar ook de Vulkon gaskookbeveiliger genoemd.

Blok wil bereiken dat niet alleen ouderen, maar ook hun sociale netwerk in beweging worden gebracht. De directe omgeving kan de oudere ondersteunen bij het nemen van preventieve maatregelen en bij de aanschaf van specifieke producten rekening houden met de brandveiligheidsaspecten. Wij wachten de resultaten af!

regering 2e kamer

Interessant artikel? Deel het!

Ik wil bestellen Ik wil meer informatie