Nooit meer vlam in de pan.

Veilig thuis met project IZI Gemeente Den Haag

Hoe kan ik zo lang mogelijk prettig zelfstandig blijven wonen? Op die vraag krijgen ouderen in Den Haag nu antwoord. Bewoners, Haag Wonen, Gemeente Den Haag en Zorg en Welzijn hebben gezamenlijk project IZI gestart. Dit project zoekt uit hoe men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Voorafgaand zijn 100 senioren bevraagd over wat hun problemen kunnen zijn bij langer thuis wonen. Voor deze problemen, waaronder vergeetachtigheid tijdens/na het koken, zijn oplossingen gezocht.

Ervaarwoning vol snufjes

Alle oplossingen zijn samengebracht in een woning aan de Steenhouwersgaarde in Den Haag. Nieuwsgierige ouderen konden donderdagmiddag alvast een kijkje nemen in het huis. Ook hebben ze de mogelijkheid om een tijdje in de woning te verblijven om de technische hoogstandjes zelf te kunnen ervaren. Hieraan mag de Vulkon kookbeveiliger natuurlijk niet ontbreken.

Veilig lang thuis

De gevolgen van een vlam in de pan worden wel eens onderschat. Zeker ouderen erkennen vaak niet dat ze een probleem hebben bij het koken. Maar één van de meest voorkomende oorzaken van een woningbrand is een pan die oververhit raakt en vlamvat. Deze kan binnen 5 minuten overslaan in de gehele woning. Zeker bij seniorenapparementen vormt dit een groot risico.

De bewoners krijgen dan ook van ons de optie om de kookbeveiliger een tijdje te kunnen testen in hun eigen woning. Wij zijn benieuwd naar de feedback!

Foto: Bewoner demonstreert de Vulkon kookbeveiliger aan de wethouder

keuken

Interessant artikel? Deel het!

Ik wil bestellen Ik wil meer informatie